Van september tot en met mei is er elke maand een lezing door zowel eigen leden, als mensen van buiten ons gebied. Een lezing kan gaan over een reis die iemand heeft gemaakt, maar ook over een onderzoek. Het is voor veel leden een uitgelezen moment om kennis en ervaring uit te wisselen.
De toegang is ook voor niet leden gratis.

De lezingen vinden in Buurthuis de Wachter, Oudorperdijkje 65, 1821 AP te Alkmaar plaats.

Doorgaans de tweede woensdag van de maand om 20:00u
Bereikbaarheid: Gemakkelijk met de fiets, parkeergelegenheid bij Associatie Uitvaartverzorging, Edisonweg 15 en bij Ball On BV die zit ook op de Edisonweg 14 C, 1821 BN, Alkmaar.

Natuurreis Scandinavië

12 april : Otte Zijlstra

Ruud Kampf is helaas verhinderd, maar gelukkig zal Otte zijn plaats overnemen met een evenzo spectaculair verhaal over een reis naar het noorden. In een grijs verleden, zomer 1979, heeft Otte Zijlstra deze reis ook gemaakt: door Noorwegen omhoog en via Zweden weer terug. Toen met één tent, nu met elk een VW-kampeerbusje
samen met vrouw, zwager en schoonzus. Otte maakte er onder andere deze bijzondere foto van twee zeearenden die een prooi uitwisselen.

Op woensdag 12 april 2023 wil Otte graag meer vertellen over deze prachtige reis en met mooie beelden die hij op deze reis gemaakt heb.

De Eilandpolder

10 mei: Ab van Dorp

De Eilandspolder grenst bijna aan het werkgebied van de Vogelwerkgroep Alkmaar. Tijd om meer van dit verrassende overblijfgebied te weten te komen. Daarom deze keer een gecombineerde lezing (op 10 mei) en een excursie (op 13 mei. Zie excursies) door Ab van Dorp. Ab werkt sinds 1986 als beheerder bij Staatsbosbeheer in Laag Holland en bekleedt de functie boswachter ecologie. Na bijna 40 jaar in het gebied te werken, kent Ab het gebied als geen ander.

De leden van de Vogelwerkgroep zijn tevens welkom op de lezingen georganiseerd door de KNNV Vereniging voor Veldbiologie.