19 Augustus: boottocht Marker Wadden

Op 19 augustus varen we onder begeleiding van Debby Doodeman van Fogol op een zeilschip naar de Markerwadden!

Vanaf Enkhuizen vertrekt het zeilschip Schuttevaer via het naviduct richting Marker Wadden. We hijsen samen de zeilen en bekijken de vogels die we onderweg tegenkomen. We leggen aan in de haven van Marker Wadden en gaan aan land; je kunt zelf het eiland verkennen of meewandelen met Debby, samen zien we meer.

Het eiland is volop in ontwikkeling. Op dit moment vinden we hier een steeds verder ontwikkelend pionierstadium met steeds meer begroeiing. Zoveel dat inmiddels de roerdomp al broed op het eiland.

Naar verwachting lopen de aantallen vogels in augustus weer op, veel jongen zijn uitgevlogen en ook doen verschillende soorten op trek het eiland hopelijk weer aan.

Eerdere jaren zagen we rond deze tijd indrukwekkend grote groepen oeverzwaluwen. En mogelijk zijn de eerste reuzensterns alweer terug?

Inschepen om 8:30, 9:00u vertrek en omstreeks 17:00u meren we weer af in de haven van Enkhuizen. De boot ligt vlak bij het station en bij gratis parkeerplaatsen. Aan boord zijn leenkijkers en vooraf ontvang je een digitale presentatie over alle ontwikkelingen rond Marker Wadden.

Koffie/thee en soep zijn inbegrepen in de prijs. Verdere consumpties kunnen ter plekke worden afgerekend.

Kosten

Leden €40,-

Niet-leden €59,50,-.

Je kunt natuurlijk ook lid worden van de vogelwerkgroep voor €20,- om gebruik te maken van bovenstaande korting.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar: debby@fogol.nl, met daarin:

  • Dat je mee wil met de VWG Alkmaar editie (of de datum 19 augustus noemen)
  • Met hoeveel personen je komt
  • Of de personen wel of geen lid zijn van de vogelwerkgroep
  • Telefoonnummer

Na aanmelding ontvang je een excursiebrief met alle praktische informatie en de gegevens voor de betaling. Je aanmelding is definitief na betaling.