Lezingen

Lezingen

 

Van september tot en met mei zijn er totaal circa acht lezingen. Ze worden gehouden door zowel eigen leden, als mensen van buiten ons gebied. Een lezing kan gaan over een reis die iemand heeft gemaakt, maar ook over een onderzoek dat is gedaan.
Dit is voor veel leden een uitgelezen moment om kennis en ervaring uit te wisselen.

 

Er is altijd halverwege de lezing een pauze waarin u in de gelegenheid bent iets te drinken. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.
De toegang is ook voor niet leden gratis.

 

Programma overzicht

Woensdag 17 oktober

Een rommelige varia uit het leven gegrepen van een best wel veel reizende vogelaar door Ruud Kampf

 

Een telefoontje van Rob Struyk.

Ruud, heb jij volgende week woensdagavond wat te doen? Spontane reactie: nee hoor. Dat is mooi, zei Rob, dan ben je erin getuind. We hebben nog niemand om de 17e een lezing te verzorgen en we dachten zo dat jij wel wat hebt. Ja hoor, “effe wat bij melkaar zoeken…”

Dat even wordt natuurlijk wat meer dan even. Moet het nog ergens over gaan, nee hoor.
Doe maar wat. Dan zoek ik wel wat uit, wat brokstukken. Ik begin wel wat met wat dingetjes over oostelijk Europa, dat kan makkelijk, want Kitty heeft net alle dia’s gescand, plus nog wat digitaals uit latere jaren. Dat vul ik wel wat aan met wat dingen uit de buurt, ik kan er wel wat plaatjes uit Suriname, en Kenia bijdoen. En als ik wat tijd over heb dan ook nog wat China. Of Spanje, of Portugal.
Zoals het er nu voorstaat (donderdagavond) wordt het alleen uit de tijd dat de DDR nog in het oosten van Duitsland lag, wat beelden uit die tijd in Polen en van 25 jaar later. En dan ook Roemenië, Bulgarije. En dan nog wat van onze laatste reis door Hongarije, Servië, Macedonië, noordelijk Griekenland (ook Macedonië), Albanië, Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Slovenië.

En als er dan nog tijd over is? Een kwartiertje China?
Het is goed Ruud…..

 

Woensdag 21 november

 

 

 

Alle lezingen starten om 20.15 uur en vinden plaats in buurthuis “De Eendracht” aan de Papaverstraat 9 te Alkmaar. Dit is in de Bergerhof op loopafstand van station Alkmaar.

 

Rondom De Eendracht mag tot 20.00 uur alleen geparkeerd worden met een speciale vergunning. U kunt het best parkeren langs de Kruseman van Eltenweg (betaald parkeren tot 20.00 uur, dus neem wat kleingeld mee).

 

De leden van de Vogelwerkgroep zijn tevens welkom op de lezingen georganiseerd door de KNNV Vereniging voor Veldbiologie.