Lezingen

Lezingen

 

Van september tot en met mei zijn er totaal circa acht lezingen. Ze worden gehouden door zowel eigen leden, als mensen van buiten ons gebied. Een lezing kan gaan over een reis die iemand heeft gemaakt, maar ook over een onderzoek dat is gedaan.
Dit is voor veel leden een uitgelezen moment om kennis en ervaring uit te wisselen.

 

Er is altijd halverwege de lezing een pauze waarin u in de gelegenheid bent iets te drinken. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.
De toegang is ook voor niet leden gratis.

 

Alle lezingen starten om 20.00 uur en vinden plaats in buurthuis “De Eendracht” aan de Papaverstraat 9 te Alkmaar. Dit is in de Bergerhof op loopafstand van station Alkmaar.

 

Rondom De Eendracht mag tot 20.00 uur alleen geparkeerd worden met een speciale vergunning. U kunt het best parkeren langs de Kruseman van Eltenweg (betaald parkeren tot 20.00 uur, dus neem wat kleingeld mee).

 

De leden van de Vogelwerkgroep zijn tevens welkom op de lezingen georganiseerd door de KNNV Vereniging voor Veldbiologie.

Programma overzicht

 

18 oktober: Jan van der Laan over Taiwan

Op dit eiland ten zuiden van China komen flink wat endemen voor en dat heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op veel vogelaars. Ons lid Jan heeft zich voorgenomen alle soorten Pitta’s op de wereld te zien, en dan moet je ook naar Taiwan.

 

15 november: Pascal Stroeken over Steenuilen

“Steenuulen, bu’j dee kwiet dan?” – over ruim 30 jaar steenuilenonderzoek- en beschermingP1010784

Zo maar een onvergetelijke reactie van een boer tijdens hun zoektocht naar Steenuilen in de oostelijke Achterhoek. Dat was in 1986. Inmiddels zijn de ‘oelekearls’ Ronald van Harxen en Pascal Stroeken meer dan 30 jaar op pad en vele ervaringen met boeren en buitenlui rijker. En natuurlijk hebben ze in die jaren veel kennis opgedaan over de steenuilenonderzoek en -bescherming.
Op 15 november 2017 verhaalt Pascal over hun onderzoek aan de leukste uil van Nederland: de Steenuil!

 

20 december: Hans Brinks over Gambia