Excursies

Excursies

Leden van de vogelwerkgroep op excursie

Leden van de vogelwerkgroep op excursie – foto Jan Stok

Eenmaal per maand (behalve tijdens de zomer) is er een excursie. Tijdens een excursie bezoeken we onder leiding van een ervaren vogelaar natuurgebieden waar veel vogels te vinden zijn.
Tenzij anders vermeld vertrekken alle excursies vanaf de achterzijde van station Alkmaar (Kruseman van Eltenweg).

 

Meestal gaan we met de auto en dient u zelf brood en drinken mee te nemen.

 

Het wordt op prijs gesteld als u zich uiterlijk drie dagen voor aanvang van de excursie aanmeldt, zodat tijdig de beschikbaarheid van auto’s kan worden geregeld.
Er wordt als vergoeding voor de auto/brandstof gerekend met een tarief van 20 cent per kilometer. Het bedrag dat tijdens de excursie wordt verreden wordt per auto door de inzittenden van een auto gedeeld. We raden de bestuurders aan in het bezit te zijn van een inzittendenverzekering.

 

Bent u in het bezit van een telefoon met mobiel internet, geef dan meteen uw telefoonnummer door (dit is geen verplichting). Voor iedere excursie maken we dan een speciale appgroep voor de deelnemers aan. Na afloop wordt de appgroep weer opgeheven.

 

 

Deelname aan de excursies geschiedt volledig op eigen risico van de deelnemer(s).

 

 

Aanmelden doet u te bellen of te mailen naar Bert de Haan tel:072-5154805 of via e-mail: Bert de Haan

 

 

Ook als u geen lid bent, bent u van harte welkom om eens mee te gaan op excursie!

 

 

Meerdaagse trips

Soms gaan we langer op pad, bijvoorbeeld een weekeinde naar Limburg of een Waddeneiland. Maar ook belangrijke vogelgebieden in het buitenland staan af en toe op het programma. Deze reizen worden meestal gemaakt met busjes en duren ongeveer een week. Om deel te nemen aan meerdaagse trips dient u lid te zijn van de Vogelwerkgroep Alkmaar e.o.

 

 

Zaterdag 9 juni hele dag Fochterloerveen/Diependal o.l.v. Pierre van der Wielen
Het is alweer een paar jaar geleden dat we naar deze locatie zijn geweest. Maar het is altijd de moeite waard, naast moerasvogels, Roodhalsfuten, Dodaars, hopen we op de Kraanvogel maar ook roofvogels als Slangenarend is mogelijk, wie weet een Ringslang en div Libellen.
We vertrekken om 07.30 uur.

 

 

Zaterdag 11 augustus halve dag excursie Alkmaar en Omgeving o.l.v. Bert de Haan

 

 

 

Zaterdag 9 september halve/hele dag Noordkop
Zaterdag 13 oktober hele dag Texel
Zaterdag 10 november halve dag Amsterdamse Waterleiding Duinen
Zaterdag 8 december  hele dag Friese Waddenkust

 

Het wordt op prijs gesteld als u zich uiterlijk drie dagen voor aanvang van de excursie aanmeldt, zodat tijdig de beschikbaarheid in de auto`s kan worden geregeld. Er wordt voor de auto`s gerekend met een tarief van 20 cent per kilometer. We raden de bestuurders aan in het bezit te zijn van een inzittendenverzekering.
“Deelname aan de excursies geschiedt volledig op eigen risico van de deelnemer(s)”

Bert de Haan, gj.dehaan@zonnet.nl of (072-5154805 of 06-50614113)