Excursies

Excursies

Leden van de vogelwerkgroep op excursie

Leden van de vogelwerkgroep op excursie – foto Jan Stok

Eenmaal per maand (behalve tijdens de zomer) is er een excursie. Tijdens een excursie bezoeken we onder leiding van een ervaren vogelaar natuurgebieden waar veel vogels te vinden zijn.
Tenzij anders vermeld vertrekken alle excursies vanaf de achterzijde van station Alkmaar (Kruseman van Eltenweg).

 

Meestal gaan we met de auto en dient u zelf brood en drinken mee te nemen.

 

Het wordt op prijs gesteld als u zich uiterlijk drie dagen voor aanvang van de excursie aanmeldt, zodat tijdig de beschikbaarheid van auto’s kan worden geregeld.
Er wordt als vergoeding voor de auto/brandstof gerekend met een tarief van 20 cent per kilometer. Het bedrag dat tijdens de excursie wordt verreden wordt per auto door de inzittenden van een auto gedeeld. We raden de bestuurders aan in het bezit te zijn van een inzittendenverzekering.

 

Bent u in het bezit van een telefoon met mobiel internet, geef dan meteen uw telefoonnummer door (dit is geen verplichting). Voor iedere excursie maken we dan een speciale appgroep voor de deelnemers aan. Na afloop wordt de appgroep weer opgeheven.

Deelname aan de excursies geschiedt volledig op eigen risico van de deelnemer(s).

Aanmelden doet u te bellen of te mailen naar Bert de Haan tel:072-5154805 of via e-mail: Bert de Haan

Ook als u geen lid bent, bent u van harte welkom om eens mee te gaan op excursie!

 

Meerdaagse trips

Soms gaan we langer op pad, bijvoorbeeld een weekeinde naar Limburg of een Waddeneiland. Maar ook belangrijke vogelgebieden in het buitenland staan af en toe op het programma. Deze reizen worden meestal gemaakt met busjes en duren ongeveer een week. Om deel te nemen aan meerdaagse trips dient u lid te zijn van de Vogelwerkgroep Alkmaar e.o.

 

Excursie programma 2018

 

Zaterdag 13 oktober (hele dag) Texel najaarstrek o.l.v. Kees Roselaar
Texel is het eiland van veel vogels en veel vogelaars, dus is dat altijd spannend. Kees weet de plekken waar vogels zich in deze tijd ophouden. Een dagtocht langs gewone en bijzondere vogels.
We vertrekken om 07.15 uur.

 

Zaterdag 10 november (hele dag) Amsterdamse Waterleiding Duinen o.l.v. Jan Stok
De AWD zijn bekend om de oude bossen in de binnenduinrand en de infiltratiekanalen. Het duin is maar liefst 3400 ha groot, en ligt tussen Zandvoort en Noordwijk. Het gebied is alleen per voet toegankelijk, dus wordt het een fikse wandeling. Jaarlijks wordt er Waterspreeuw gezien, dus wie weet.
Misschien dat er op de terugweg nog even een tussenstop gemaakt wordt om naar de Wistenten bij Zandvoort te zoeken.
We vertrekken om 07.30 uur.

 

Zaterdag 8 december (hele dag) Friese Waddenkust o.l.v. Mart van Zweeden
Na waarschijnlijk tussenstops bij Breezanddijk en Kornwerderzand, gaan we naar de Friese Waddenkust, bekend van wege de grote aantallen ganzen, steltlopers en zangvogels die er overwinteren. En die vogels trekken natuurlijk ook veel roofvogels aan. We bezoeken plaatsen met klinkende namen zoals Roptazijl, Koehool, Zwarte Haan, Ternaard, Paesens en Moddergat. Mart van Zweeden weet daar prima de weg en wist vorige keer bijna alle wenssoorten te vinden, zoals Strandleeuwerik, Frater, Roodhalsgans.
We vertrekken om 07.30 uur.

 

Aanmelden
– Het wordt op prijs gesteld als u zich uiterlijk drie dagen voor aanvang van de excursie aanmeldt, zodat tijdig voldoende vervoer kan worden geregeld.
– Er wordt voor de auto`s gerekend met een tarief van 20 cent per kilometer.
– We raden de bestuurders aan in het bezit te zijn van een inzittendenverzekering.
– Deelname aan de excursies geschiedt volledig op eigen risico van de deelnemer(s).

Aanmelden bij Bert de Haan, gj.dehaan@zonnet.nl of (072-5154805 of 06-50614113)